آیا با انواع لامپ آشنایی دارید؟ اگر پاسختان به این سوال و سوالات مشابه منفی است، مطلب معرفی انواع لامپ مختص شما است. تا پایان همراهمان باشید! بشر از دیرباز تاکنون تمام هوش و تلاشش را به کار گرفته است تا در راستای تامین رفاه و آسایش خود گام بردارد.
لامپ یکی از چشمه های نور مصنوعی می باشد که با توجه به ساختار داخلی اش، انرژی الکتریکی را به نور یا همان روشنایی تبدیل می کند.
از حق نگذریم؛ اختراع لامپ از آن دسته اختراعاتی است که بر این گفته مهر تایید می گذارد. همان طور که در جریان هستید؛ نیازهای انسان روز به روز در حال تغییر و گسترش است. روشنایی و سبک زندگی از جمله مهم ترین نیازهایی هستند که از چنگال تیز این تغییر و تحولات در امان نبوده اند.
همین موضوع میان ما و چراغ نفتی ها فاصله انداخت و پای انواع لامپ را به خانه هایمان باز کرد! لامپ که معرف حضورتان هست و دیگر نیازی به معرفی آنچنانی ندارد. چرا که همه چیز از اسمش پیدا است!
علاوه بر این، سازگاری قابل توجهی با محیط زیست دارند و از گرم تر شدن زمین جلوگیری به عمل می آورند. از طول عمر و ماندگاری لامپ ها نگوییم برایتان که عاشقشان می شوید!
بازار پر شده است از انواع لامپ که هر یک از ویژگی هایی خاص برخوردار بوده و طرفداران پروپاقرص خودشان را دارند. در ادامه به معرفی انواع لامپ پرداخته و هر یک از این لامپ ها را به اختصار مورد بررسی قرار می دهیم. آماده اید؟!
فهرست مطالب
آشنایی با کاربردی ترین لامپ ها
همان طور که پیش تر نیز اشاره کردیم، لامپ ها در انواع متعدد و متنوعی در بازار موجود است. این موضوع که کدام یک از این لامپ ها برای شما مناسب تر است، به شرایط، بودجه و نیاز شما بستگی دارد.
لامپ رشته ای قدیمی
رایج ترین و کم خرج ترین نوع لامپ، لامپ رشته ای است.انتشار نور در این لامپ ها از طریق گرم شدن رشته تنگستنی لامپ که توسط خلا یا گاز نیتروژن احاطه شده است صورت می گیرد و به همین علت مصرف انرژی زیادی دارند.
این لامپ ها در ولتاژهای متفاوتی تولید می شوند که به دلیل سیاست های جهانی و اجبار کاهش مصرف برق، تولید لامپ های رشته ای بخصوص کمتر از 100 وات درحال تمام شدن می باشد.
این لامپ ها فقط 700 تا 1000 ساعت کار می کنند و اتلاف انرژی زیادی دارند. زیرا که این لامپ ها قادر هستند پس از قرارگرفتن در اتاق به طور متمرکز بر روی محصولات تابش کنند و از طریق ساطع نمودن یک طیف رنگی گسترده جلوه آن ها را دو چندان کنند. کاربردهای این مدل لامپ فقط به مغازه ها و ویترین ها محدود نمی شود.
این لامپ ها به طور گسترده ای در نوردهی های خانگی و تجاری، چراغ های مطالعه، چراغ اتومبیل ها، نورهای غیر ثابت و… نیز مورد استفاده قرار می گیرند. شاید عجیب به نظر برسد، اما در روزهای سرد سال می توانید روی کمک گرمای ناشی از این لامپ ها برای گرمایش منزل حساب کنید.
جهت مشاهده و خرید لامپ کم مصرف در انواع مختلف کلیک کنید | ![]() |
البته این مسئله در مناطق گرمسیری نه تنها مفید واقع نمی شود، بلکه زمینه اتلاف بیشتر انرژی به وسیله سیستم تهویه مطبوع را فراهم می سازد. لازم به ذکر است که این دسته از لامپ های کم مصرف بسته به نیاز در اندازه ها و ولتاژهای مختلفی از 5/1 تا 300 ولت تولید می شوند.
پیشنهاد مطالعه : علت چشمک زدن لامپ کم مصرف و راهکارهای رفع آن
لامپ های مذکور هیچ گونه احتیاجی به تجهیزات اضافه ندارند و در عین حال از قیمتی بسیار اقتصادی بهره مند هستند. مصرف بسیار پایین لامپ های کم مصرف رشته ای از دیگر ویژگی های قابل توجه آن ها است. شاید برایتان جالب باشد بدانید که این لامپ ها با توان 7 وات طراحی و تولید شده و عرضه می شوند. پس هر چه از توانایی آن ها در کاهش مصرف انرژی بگوییم، کم گفته ایم!
با گذشت زمان این لامپ ها جای خود را به لامپ های هالوژنی، لامپ های ال ای دی، لامپ های فلورسنت و… دادند تا امروزه شاهد حضور طیف وسیعی از لامپ های کم مصرف در بازار باشیم.
لامپ هالوژنی
لامپ های هالوژنی نمونه ای دیگر از کاربردی ترین انواع لامپ کم مصرف موجود در بازار هستند. این لامپ ها در مقایسه با لامپ های رشته ای ابعاد کوچکتری داشته در عین حال نسبت به هم نوعان غیر هالوژنی خود از بازدهی و طول عمری بیشتری برخوردار می باشند.
گفتنی است که این دسته از لامپ ها زمانی که دمای حباب ¬شان به بیش از 200 درجه سانتی گراد برسد، موفق به اجرای عملکرد می شوند. پس مناسب بودن جنس حباب آن ها به دلیل قرارگیری در معرض گرمای زیاد از الزاماتی است که چشم پوشی از آن می تواند مشکل ساز شود.
پیشنهاد خرید: انواع لامپ هالوژن
تقویت رنگ های موجود در اتاق به دلیل نور زیاد تولید شده و طول عمر و ماندگاری بالا از دیگر ویژگی های مهم لامپ های هالوژنی است. لازم به ذکر است که این لامپ ها خود به سه نوع لامپ های LED، لامپ های SMD و لامپ های COB تقسیم می شوند.
نور مخفی سقف کاذب با لامپ های هالوژن و ریسه شلنگی، یکی از کاربرد های این لامپ میباشد.
لامپ ال ای دی
لامپ های ال ای دی که در سه نوع شمعی، حبابی و تزئینی تولید می شوند، یکی از کاربردی ترین لامپ های کم مصرف و هالوژنی موجود در بازار هستند. این لامپ ها که از محبوبیت قابل توجهی در میان مصرف کنندگان برخوردار می باشند، رقیب اصلی لامپ های فلورسنت محسوب می گردند.
از جمله مهم ترین دلایل محبوبیت این لامپ ها در میان مردم می توان به طول عمر و ماندگاری بالا، مصرف انرژی پایین و سرعت نوردهی زیاد اشاره کرد. قیمت لامپ های مذکور به نسبت کارایی بی نظیر آن ها بسیار مقرون به صرفه و ایده آل ارزیابی شده است.
پیشنهاد مطالعه : تفاوت لامپ سفید و مهتابی و آفتابی
لامپ SMD
همان طور که پیش تر نیز اشاره کردیم، لامپ SMD زیر مجموعه ای پر فروش از لامپ های هالوژنی است. نام این لامپ را از عبارت SARFACE MOUNTE DEVICE به معنای قطعات نصب شده روی سطح برگرفته اند. این لامپ ها را می توان یکی از ایده آل ترین گزینه های موجود برای نورپردازی داخلی دانست.
در حقیقت لامپ های نام برده همان لامپ های ال ای دی هستند، البته کامل تر و کاربردی تر. زیرا حرارت تولید شده توسط این لامپ ها کمتر از لامپ های ال ای دی است، طول عمر آن ها بیشتر و در عین حال نورپردازی آن ها قوی تر است.
لامپ فلورسنت
شاید با شنیدن نام لامپ فلورسنت لامپ های مهتابی قدیمی را به یاد بیاورید. جالب است بدانید که مکانیزم این دسته از لامپ ها هم دقیقا مشابه لامپ های مهتابی است. اما نه به آن بزرگی، بلکه مجتمع تر و کوچک تر!
این دسته از انواع لامپ کم مصرف که از محبوبیت فراوانی هم برخوردار می باشند، قادر به پخش نور سالم و طبیعی در محیط هستند. البته تا پیش از آن که بشکنند و یا بسوزند! قیمت مقرون به صرفه، ماندگاری زیاد و کاربرد گسترده از جمله مهم ترین مزایایی است که دست به دست یکدیگر داده و باعث رواج استفاده از این نوع لامپ شده اند.
لازم به ذکر است که این گروه از لامپ های کم مصرف در بخش های مختلف و صنایع گوناگون قابل استفاده می باشد. اگر دقت کنید، این لامپ ها را به وفور در فروشگاه های مواد غذایی، ساختمان های اداری و تجاری، هتل ها، انبارها، گاراژها، پارکینگ ها و مکان هایی از این قبیل می بینید!
پیشنهاد مطالعه : نکات ایمنی در شکستن لامپ کم مصرف
لامپ بخار سدیم
آیا تا به حال به پیاده روی شبانه رفته اید یا شب هنگام در خیابان ها رانندگی کرده اید؟ اگر چنین تجربه ای داشته باشید، حتما متوجه نور نارنجی رنگی که سطح خیابان را روشن کرده است، شده اید. این نور زرد متمایل به نارنجی از لامپ های بخار سدیم ساطع می شود.
گفتنی است که این منبع نور مصنوعی در دسته لامپ های تخلیه الکتریکی قرار می گیرد. حال شاید این سوال ذهنتان را به خود درگیر کرده باشد که منظور از تخلیه الکتریکی چیست؟ تخلیه الکتریکی راه حلی با صرفه اقتصادی برای تبدیل انرژی الکتریکی به نور است که استفاده از آن در میان وسایل نورپردازی مختلف بسیار رایج می باشد.
همان گونه که از نام این لامپ پیدا است، در هسته آن از گاز سدیم و البته مقادیر ناچیزی زنون، جیوه و آلومینیوم استفاده شده است. از مهم ترین مزایای این گروه از انواع لامپ کم مصرف می توان به توان رقابتی بالای آن در برابر سایر لامپ های رقیب همچون لامپ های ال ای دی اشاره کرد.
این منبع نور از درخشندگی فوق العاده بالایی برخوردار بوده، کیفیتی بسیار چشمگیر داشته و از همین رو طرفداران زیادی دارد. شکل بدنه و ساختار این دسته از لامپ ها به گونه ای است که راه اندازی آن ها نیازی به وجود رفلکتور و لنز ندارد.
جالب است بدانید که انرژی مورد نیاز برای روشن شدن لامپ بخار سدیم یک دوم انرژی لازم برای راه اندازی لامپ های رشته ای است. این در حالی است که نور ایجاد شده توسط این لامپ ها سه برابر نور ساطع شده از رقبای رشته ای آن ها است!
امیدواریم به اندازه کافی معرفی انواع لامپ برایتان مفید بوده باشد. و با انواع آن به خوبی آشنا شده باشید. در وبسایت حامی نور فروشگاه آنلاین لوازم برقی و روشنایی شما میتوانید محصول مورد نظر خودتون رو با کیفیت تضمینی تهیه نمایید.